”Mereu e un dincolo…”

Să ne oprim un pic. Scriu zi de zi, ca atunci când, la cap de bandă trebuia să-­mi fac norma de sticle de șampanie puse în cutiile de plastic (cei care au citit „Oglinda” știu la ce mă refer). Scriu cuvinte după cuvinte lovind în tastatură, tastă după tastă așa cum mai demult loveam lada să nu plece până nu o umpleam cu sticle. Apoi mă uitam câteva clipe după ea, nu prea mult deoarece alte sticle veneau pe bandă. Alte gânduri vin pe bandă, pun din nou lada de plastic pe blog și încep să o umplu cu cuvinte. Și ajung la fel ca jucătorul de flipper care de la un moment dat rămâne doar el și bila, nu mai simte, nu mai are nevoie de cei din jurul lui, bila de flipper pare că e singura care-­l înțelege, și jucătorului nu­-i mai pasă că, poate, până și bila se preface.

Privesc în jurul meu și văd atâția oameni serioși, atât de serioși încât realizează formalul în mod serios.
De ce n-­ai plecat, sunt întrebat. Unde? Dincolo. Fiecare are un alt dincolo, pentru fiecare există mereu un dincolo. Al meu însă nu se află după un număr de kilometri. Recunosc – nu sunt Adam și Eva se numea altfel. Ei sunt, ca să-­l parafrazez pe Mihail Sebastian, „ceea ce ar fi putut să fie”…
Poate e vorba doar de căldură, de această căldură care stă cu noi, intră peste tot, până și-­n buzunare avem căldură, și doar când condiționăm aerul, el devine mai respirabil.
Poate va veni toamna, păsările vor pleca și frunzele vor cădea și vor forma acel covor de frunze, răcoros covor de frunze.
Dincolo de căldură, vom aștepta un dincolo de ger. „Mereu e un dincolo”.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s