Incepționând

gânduri despre inception și „o traducere directă” – incepție.
Gând 1. Incepție. Acest cuvânt începe să se insinueze încet-încet în viața mea. La început doar ca o traducere (nefericită traducere) a unui titlul de film: Inception = Incepție. Fiind un film în engleză (americană?), normal că prima mea întrebare a fost, dacă după inception urmează un outception?
Gând 2. În matematică există numere a căror valoare nu putem decât s-o aproximăm, de exemplu numărul pi, despre care putem spune că e undeva între 3,1 și 3,2. La fel despre această incepție am putea spune că e undeva între decepție și recepție.
Gând 3. Cică ar exista tot felul de tehnici ca să vedem dacă suntem într-un vis sau nu. Sincer, nu vreau să știu asta. Fie sunt într-un vis și atunci cine știe cum ar fi realitatea, fie nu sunt într-un vis și atunci ar trebui să dau vina pe mine. De altfel nimeni nu mă mai întreabă unde sunt ( țin minte că odată, când eram la școală și alergam, ne jucam în clasă când, deodată, a intrat o profesoară și a strigat la noi, unde credeți că vă aflați aici?, iar noi ne-am oprit ca în fața unei revelații pentru că nu ne pusesem niciodată întrebarea unde suntem).

Gând 4. S-ar putea oare crea un curent spiritual pornind de la incepție? Adepții să se numească incepționiști. Lor li s-ar putea opune contracepționiștii.

Gând 5. Pornind de la gând 2 aș putea spune că incepționiștii care își pun întrebări sunt decepționiști, iar când e foarte frig un incepționist poate deveni recepționist.

Mă trezesc, privesc pe fereastră, plouă. Încerc să-mi amintesc ce am visat. Dar visul a rămas ca o cameră din care am ieșit și cineva a luat cu el ușa ce dădea spre cameră și a lăsat în loc o urmă pe un perete.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s