Deși

Ești serios, uneori porți și cravată, stai în față și vorbești important despre lucruri deosebite. Captezi atenții, așa cum alții iau o răceală. Eventual un gest important – duci arătătorul la tâmplă pentru a arăta cât ești de deosebit. Și, deși toate astea te fac să te simți foarte bine, deodată te oprești, renunți la tot. Ai nevoie de libertate, ai nevoie de aer. Așa că anulezi următoarea întâlnire, lași costumul în dulap, pui un pulovăr fără cămașă, nu te bărbierești și ieși pe străzi. Te uzi la picioare, mergi prin ploaie, un gând legat de servici, de servicii pe care ai putea să le faci societății. Acest gând vine, dar îi pui o piedică și gândul cade, nu te uiți în urmă să vezi unde a căzut (nu pentru că ai fi un om rău, dar nu vrei să riști să cazi pe(ste) gânduri).
Asculți melodii de când erai în liceu, eventual încerci și câteva mișcări, care desigur nu vor ieși și te va apuca râsul când vei vedea cum te miști. Cu un gest arunci toate astea la spate, ieși în stradă din nou, te sui în tramvai. Deodată un călător începe să-ți povestească despre greutățile zilei și „lacurile dom’le ce s-au format pe stradă. De ce nu or face ceva ăștia de la primărie?”. După o scurtă tăcere, te uiți în ochii lui și-i spui, „nu știu de ce și nici nu mă interesează”.
Faci toate astea, deși știi că va veni o zi de luni când vei reveni la vechile obiceiuri. Deocamdată, preferi să asculți o melodie veche.

Anunțuri

3 gânduri despre „Deși

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s