Seara, așteptând

Adam se opri în dreptul ferestrei și privi afară cum ploua. Îi plăcea să se uite pe fereastră.
– La ce te tot uiți acolo? îl întrebase Maria. Crezi cumva că apare altceva pe stradă ? Sau poate crezi că ar putea fi altă stradă ?
– E ceva mai puternic decât mine. Cam cum e cu computerul. Vii acasă îl deschizi și aștepți, te uiți pe ecran, deși știi ce ar putea apărea.
– Ai putea să aștepți un email, spusese Maria.
Adam auzi computerul în spatele lui, în timp ce pe stradă trecea un tramvai. Privi tramvaiul, trecea încet pe sub fereastră. După ce tramvaiul trecu, se întoarse la computer.
– Lucrezi la computer? îl întrebase Maria când a venit pentru prima oară la el acasă.
– Sincer, eu folosesc doar tastatura și mouse-ul și mă uit la monitor. De la restul computerului nu folosesc decât un buton. Pentru but-off, am o comandă pe ecran, spusese Adam.
Zâmbetul ei. După un timp, ei îi dispăruse zâmbetul. El continuă să caute acel zâmbet în fiecare dimineață. Rareori îl regăsea pe fața ei.
– Unde ți-e zâmbetul dulce? a întrebat-o într-o zi.
– Și ce ai vrea să zâmbesc așa ca proasta?
– M-aș mulțumi și cu un zâmbet inteligent.
Adam privi pe monitor, puse mâna pe mouse și, privind pe ecran văzu cum se mișcă săgeata. Dădu un clic pe browser apoi clic pe email, clic pe inbox, clic din ochi, (de fapt clipi de mai multe ori). Înafară de email-urile cu: curs de schi la superofertă, I’m free now și scrisoarea nigeriană, nu era nimic nou. Selectă aceste email-uri  apoi apăsă pe butonul Delete. Lăsă computerul deschis, se ridică și se duse în bucătărie unde își făcu un ceai. Și, în timp ce-l bea încet în fața ferestrei, pe stradă mai trecu un tramvai.

Deși nu vroia să vă spun, înainte de a se ridica, Adam pusese o melodie de demult, dintr-o altă vreme, când nu exista facebook, nu existau email-uri, iar Bill Gates mai avea un an până să renunțe la facultate:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s