Despre facebook

Poate că ar trebui să scriu feisbuc. Poate că ar trebui să recunosc că poate crea dependenţă. A intrat atât de mult în viaţa noastră încât şi predicatorii încep să vorbească despre asta (nu vreau să intru în polemică cu nimeni aşa că nu voi continua această idee).
Ce aştept de la fbook? (altă prescurtare). Teoretic, să cunosc oameni, să discutăm, să împărtăşim idei. Teoretic. Practic, vreau să ajung în viaţa a cât mai mulţi oameni, să le arăt că exist, că sunt deosebit şi … Mici scântei care asemeni unor artificii umplu cerul fbook pentru o clipă. Dar dacă atunci când am lansat focul de artificii ei nu erau pe acolo? Dacă până ajung, deja ceea ce au spus ei a ajuns în josul paginii. Ajuns cu gândurile aici vine întrebarea: unde se duc toate lucrurile scrise pe fbook? Dacă am mulţi în listă (nr de prieteni din listă – o altă formă de orgoliu) atunci ce am spus acum 20 de minute dispare şi nici eu nu mai văd.
Dar când sunt pe drum şi cineva pune o idee interesantă, o melodie ce ar fi putut să-mi placă … Oricât aş vrea nici fbook nu poate strânge toate momentele frumoase şi să le pună undeva la păstrare pentru zilele când aceste momente vor fi pe cale de dispariţie….
Bunicul meu îmi povestea odată că într-o zi i-a apărut o poezie în ziarul Universul. A cumpărat mai multe exemplare şi i se părea că e ceva deosebit , minunat, faptul că numele lui era acolo în ziar. Totul a ţinut până a doua zi când a văzut pe cineva că-şi învelea salamul cu pagina de ziar pe care era poezia. Poate am să ajung şi eu să am nepoţi şi o să le povestesc cum într-o zi am scris ceva pe un blog şi mi se părea deosebit, dar după o zi am văzut că pagina avea puţini „vizitatori”, şi nepoţii oftând şi privind în tavan vor spune „ştim bunicule, povestea aia cu pagina decedem, ne-ai spus-o de prea multe ori”.
Adică tot un fel de a înveli salamul cu pagina de ziar pe care e scrisă o poezie.
*

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.