Unde te duci?

usadeschisaÎn urechi îi răsuna întrebarea. Întrebarea îi intrase prin urechea stângă în minte, se plimba printre neuronii lui, ca o minge de biliard ce se lovea de pereți și nu găsea urechea dreaptă să iasă din mintea lui. Dacă închidea ochii era mai rău, împreună cu vocea apăreau și imaginile: deschisese ușa, scările de la bloc, când privirea ajunse la geamul ce dădea în spatele blocului se aude vocea ei, unde te duci, vocea era un pic mirată ca porumbelul ce privea prin geamul de la dormitor. Unde te duci, parcă vocea era și un pic nervoasă, iritată, iritantă, ca o creangă de copac ce se lovea de geam și gonea porumbelul.
Andrei deschise ochii, era mai bine așa, gândul revenea doar la vocea ei. A doua oară când a spus unde te duci, parcă vocea ei devenise mai rugătoare, probabil că vroia să trezească un pic de milă în el, dar mila dormea sau poate mila lui era prea ocupată cu autocompătimirea.
Încerca să nu se gândească, ea rămânea în fața ușii închise de el – parcă nu trântise ușa când plecase. Poate ea a și plâns un pic. Sau poate nu. Poate a scos un țipăt să scape de tensiune, după care a trântit ceva de pământ. Își aminti cum s-au certat odată și pe masă erau o tavă de plastic cu un pahar pe ea. Ea era nervoasă, a luat paharul de pe tavă după care a apucat cu furie tava și trântit-o de pământ. Când a plecat, pe masă era aceeași tavă, dar fără pahar pe ea.
– Unde te duci?! a strigat ea.
El a ieșit (tot nu-și amintea dacă a trântit ușa sau nu). Ea probabil a privit ușa închisă, probabil a strigat de furie, apoi a luat tava și a trântit-o de pământ. Când o aruncase prima oară, se crăpase un pic, dar acum poate tava chiar s-a rupt în două. O bucată a rămas cu ea și cealaltă bucată ar fi vrut să meargă după Andrei, dar bucățile de tavă nu pot merge singure. Acum Andrei stătea pe o bancă în parc. După un timp se ridică de pe bancă. Privi în stânga, privi în dreapta, puse mâinile în buzunar și-și spuse: „Și chiar așa, unde să mă duc acum?”
*

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s