Visul

Astăzi voi vorbi de un nou personaj. Să presupunem că îl cheamă Marius. Nu-l știe pe Adam, pe Eva și în mod sigur nu-i va întîlni niciodată (dar ce mai este sigur azi?). Marius era un om obișnuit, cu o viață liniștită. Nu avea prieteni. Doar cunoscuți. Nici nu vroia să aibă de a face cu cineva apropiat. Poate cândva avusese o decepție. Sau poate pentru că nu avusese, nu simțea nevoia să-și facă prieteni. N-aș putea spune că nu s-a adaptat în acel oraș, pentru că nu a încercat să se adapteze. Nu și-a pus problema.  Acum însă toate astea erau departe, mult prea departe. Era pe un drum de munte vrând să ajungă.

Dimineață se trezise ca deobicei. Ceasul sună. Îl opri. Se ridică din pat. Ajunse în bucătărie și își făcu cafeaua. Bău puțin din ea. Privi la ceas. Era în întârziere. Drumul acela pe munte. Un vis, își spuse când deschise ușa. Ieși din apartement. Coborî scările, deschise ușa blocului, cu un gest absent. Se gândea încă la visul avut. Păși și simți trotuarul moale. Ridică privirea și văzu că era din nou în pădure. Nu se poate, își spuse. Ar trebui să mă trezesc.

Auzi ceasul cum sună. Deschise ochii. Era în camera lui. Opri ceasul. Se duse la fereastră și pe fereastră se vedea strada. Se duse în bucătărie și-și făcu cafeaua. Bău puțin din ea. Vru să privească ceasul, dar nu o făcu. Știa că era în întârziere. Deschise ușa apartamentului privind cu teamă. De ce ți-e frică nu scapi, își spuse văzând pădurea în fața lui. Nu mai închise ușa în urma lui pentru că știa că nu mai era nici o ușă acolo. Am s-o închid când mă voi trezi își mai spuse.

Deschise ochii și abia atunci auzi ceasul sunând. Nu știa sigur dacă se trezise din cauza ceasului. Asta era însă cea mai mică problemă a lui. Din pat vedea ușa apartamentului. Era deschisă și, prin ea, pădurea intrase în bucătărie. Un copac stătea în fața aragazului. După un timp copacul se întoarse spre Marius și-i spuse zâmbind:

– Câte lingurițe de zahăr vrei: una sau două?
*

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s