Poezia din tramvai

Uneori o vedea pe drum, pe trotuar când el trecea în tramvai. Odată a văzut-o chiar între niște cutii de carton. Ea se ridicase și privea oamenii care treceau pe drum. Trecătorii păreau că nu o văd, dar unii după ce treceau de ea, dădeau din cap nemulțumiți. Ea își trecu mâna prin păr. Zâmbi. Se ridică, dădu plapuma murdară la o parte. Apoi împinse cartoanele cu piciorul. După un timp se ridică în picioare. Atunci tramvaiul plecă și Adam nu apucă să vadă ce a făcut femeia. Ar fi vrut să se ducă în spatele tramvaiului să vadă ceea ce a mai făcut, dar lui Adam îi fu rușine la gândul că ceilalți din tramvai l-ar fi putut privi ca pe un ciudat. După ce termină treburile ce le avea de făcut prin centru, Adam se sui în tramvai așteptând momentul în care urma să ajungă la cutiile de carton unde văzuse femeia. Dar, ajuns acolo, cutiile de carton erau singure. Femeia plecase. Adam a mai trecut zilele următoare pe acolo, dar nu o mai revăzu pe acea femeie. După un timp dispărură și cutiile de carton și plapuma. Când aproape uitase de ea, Adam o văzu urcând în tramvai. Ea avea un pahar de cafea în mână. Adam o privi cu atenție: Hainele ei erau murdare, urme de murdărie i se vedeau pe mâini, pe față. Deodată femeia îl privi și îi zâmbi. Bău cafeaua din pahar. Puse paharul într-o plasă pe care o avea lângă ea. Îl mai privi odată pe Adam, fără să zâmbească de data aceasta, și spuse: „Lacul de Mihai Eminescu Lacul codrilor albastru nuferi galbeni îl încarcă tresărind în cercuri albe el cutremură o barcă. Dar nu vine… singuratic în zadar suspin și sufăr lângă lacul cel albastru încărcat cu flori de nufăr.”
– Vezi mă că ți-au furat niște strofe, zise deodată un bărbat ce privea pe fereastră.
– Las-o dom’le! zise un bărbat ce stătea pe un scaun și privea la femeia ce spunea versuri. Ce, ai vrea să-ți spună poezia cu două pixuri la un leu? mai zise bărbatul si în tramvai se auziră râsete.
Femeia porni prin tramvai cu mâna întinsă. Când ajunse în dreptul lui Adam se opri. Fără să o privească, Adam îi întinse o hârtie de un leu.
*

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s