Acum 7 luni

Acum aproape 7 luni am pornit acest blog (o motivație de atunci). Aș putea să-i spun un proiect. Dar nu-i spun pentru că ar fi o minciună. A fost (și este) despre un experiment. (Asemeni câinelui pavlovian dintr-un (prea)celebru banc, aveam impresia că atunci când mi se făcea foame făceam să se aprindă un bec roșu). Un experiment ce a durat 12 ani. Nu despre experimentatori vreau să scriu aici. (De fapt despre ei sper să nu mai ocazia să vorbesc vreodată). Despre influența acestui experiment vreau să scriu. Am pornit atunci (adică la începutul noului mileniu) cu speranțe (și tot cortegiul aferent).

Deodată, însă, lucrurile au început să meargă altfel, ca într-un coșmar. Ca-n piesa lui Eugen Ionescu („Rinocerii”) toți din jurul meu începeau să se schimbe. Și poate că aș fi suportat mai mult timp, dar într-o zi (de vară) am primit un telefon și de atunci … (nici despre acel moment nu vreau să vorbesc).

De atunci ceva s-a rupt. Am devenit mai mult spectator, încercând să-mi consum, tristețea. Dar asemeni unui personaj dintr-o carte („Darul lui Humboldt”), cu cât încercam să fiu mai spectator, cu atât lumea (din jurul meu) încerca să mă implice în tot felul de lucruri inutile. Asemeni omului din Peștera lui Platon știam că sunt umbre pe zid, dar spre diferență de acesta, știam că nu are rost să vorbesc de soare, de culori pentru că toți erau fascinați de umbre.

Într-o zi un cineva, care nu avea (și nu cred că are nici acum) delicatețea în fișa postului, a început să strige la mine și printre amenințări a scăpat o înjurătură de mamă. Și nu faptul în sine m-a făcut să plec, cât faptul că am realizat că acea înjurătură era considerată un fapt normal, obișnuit. Și cum nu vroiam să mă obișnuiesc, să mă adaptez acelui normal, am plecat…

Mă opresc deocamdată aici. Poate voi continua …

*

p.s. Ultimi trei ani (din cei 12) ar fi mai aproape de „Castelul” lui Kafka.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s