Citind emailul

– Auzi! aproape că strigă bărbatul. Citind emailul! Pe vremuri nu stăteam să citim emailul, nu suna mobilul în tramvai, nu aveam computer de deschis, iar singura dependență era cea de volan.
Adam îl privea fără să spună nimic. Începuseră discuția pe bancă în mod obişnuit, ce vreme frumoasă e afară, da, dar totuşi e cam frig. Şi deodată Adam spuse, aseară citind emailul, la care bărbatul izbucnise nervos. Ca şi cum Adam ar fi apăsat pe un buton, ar fi dat un clic pe un mouse şi şoricelul l-ar fi muşcat pe bărbat de un deget. Ca şi cum bărbatul ar fi lovit cu cuvintele peste computere, peste tehnica asta modernă. El se revolta împotriva ăstora de stau toată ziua pe computer, citind emailul navingând pe net. Adam se gândea să se ridice, dar îi era un pic teamă de reacția bărbatului. După un timp bărbatul se liniști. Rămase tăcut privind frunzele din parc. Tensiunea muşchilor feței lui scădea încet încet, până ajunse chiar la un început de zâmbet.
– Ştii, de fapt şi eu am petrecut ieri toată ziua citind emailul. Se adunaseră multe, foarte multe emailuri aşa că mi-am spus să deschid computerul, emailul şi să-mi citesc mesajele.
Adam se liniştise şi el, vântul nu mai bătea, frunzele cădeau galbene din copaci.
– Uitându-mă pe listă, am văzut un email care chiar titlul ăsta îl avea: citind emailul. Asta ma făcut curios, l-am deschis mesajul şi uite ce era scris, zise bărbatul scoțând o foaie din buzunar:

Dacă stai acum citind emailul înseamnă că eu sunt singură în parc. Înseamnă că ai uitat. Cel mai trist mi se pare că ai putea să deschizi acest email mai târziu, atât de târziu când şi tristețea mea se va stinge. Acum un an, stăteam pe bancă. Urma să plec. Ți-am spus că mă voi întoarce peste un an şi tu ai spus că vei fi aici şi mă vei aştepta. Nu eşti. Îți trimit acest email de pe mobil şi mai stau un timp sperând. Probabil că ai devenit un om important, lumea îți vorbeşte cu respect.  Probabil că nu mai ai timp să stai să-ti citești emailurile. Știi de ce revin la această expresie? Probabil că ai uitat și asta. Atunci demult (nu foarte demult) stăteam citind emailul. Tu ai venit, mi-ai pus mâna pe umeri şi ai văzut. Iartă-mă.

– Pentru ce îşi cere scuze? întrebă Adam aproape fără să vrea.
– Asta mă enervează, spuse bărbatul. Nu ştiu ce am văzut atunci când stătea citind emailul. Să fi fost un email, să fost o poză, un cuvânt? Nu ştiu, nu mai ştiu.
Adam dădu înțelegător din cap. Vântul se porni din nou şi ridică frunzele în aer ca nişte gânduri ce vin când stai citind emailul.
*

Anunțuri

2 gânduri despre „Citind emailul

    • am scris doua carti despre personajul princpal Adam. Prima e o serie de proze scurte din viata lui de la liceu, pana cand ajunge in strainatate, a doua este alcatuita din jurnalele a doua personaje din prima carte. Fragmentul este din a treia carte in care clarific anumite parti ale vietii lui Adam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s