Toamna (cea întunecată?)

Și a venit din nou toamna. Și mai toți încep să se poarte ca greierașul din poezia lui Topârceanu. Vara cea luminată care a trecut, toamna cea întunecată care vine. Din categoria ce rău e că nu e bine. Dintr-o dată toate zilele stresant de călduroase s-au transformat în frumoasele zile de vară. De ce oare nu recunoaștem că ne place vara când suntem la malul mării, pe un șezlong, bând ceva răcoritor și privind marea?

IMG_3093

Sau că ne plăcea acea vară la munte când, după o excursie, seara așteptam cuminți să se facă fripturile al căror miros îl simțeam în aer?

IMG_2504

Dar că nu ne plăceau zilele când reveneam acasă și lăsam aerul condiționat cât mai mult deschis ca să putem dormi noaptea?

Cei ce se plâng că începe toamna, că se termină vacanța, seamănă cu un copil care e în leagăn și pune pe tatăl lui să-l mai împingă. Încă odată și încă odată și încă odată și încă odată și încă odată …

Nu poți mânca tot timpul dulciuri, nu poți avea tot timpul vacanță, nu poți trăi într-o sărbătoare continuă. Îmi vin în minte cel puțin două motive: 1. diabetul  (pentru dulciuri) 2. pentru ca eu să mă distrez cineva trebuie să muncească și cum încă nu dispun de acea persoană trebuie să interpretez tot eu și acest al doilea rol.

În plus (sau, ca să fiu în ton cu expresiile uzuale, ca bonus), în București toamna e frumoasă.

IMG_0057

Și dacă nici asta nu vă convinge …

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s