Marțea unui computerholic

IMG_2289Deschid ochii ca şi cum aş apăsa pe butonul de pornire al computerului. Sau mai degrabă butonul de deschidere al monitorului, pentru că mintea mea funcţiona chiar dacă dormeam. Sunt deja pe scaun cu degetele deasupra tastaturii aşteptând să introduc parola. Privesc monitorul, se înnegreşte, apoi se luminează, mestecă el ceva acolo şi gata, cere parola. O scriu repede aşa de parcă aş tasta pin-ul la card şi aş avea în spatele meu zece ochi ce ar vrea să vadă ce număr tastez. Dar eu termin mai repede şi apăs pe enter. Pe ecran apare wrong password. rong eşti tu, îi spun în minte şi rescriu parola mai încet, dar lovesc încruntat tasta Enter ca să înţeleagă că trebuie să se lase de prostii. Când apare imaginea cu vaporul pe lac răsuflu uşurat. Dar parcă m-am plictisit de imaginea asta. Caut altă imagine: asta a fost ieri, asta e cu iarnă şi mai e până acolo, asta nu-mi place. Dau un clic la întâmplare şi nimeresc o imagine cu o floare pe un fond albastru. Privesc un pic floarea. Apoi deschid cromul, bine, e adevărat, se scrie Chrome. Şi de acolo facebook-ul. Zece notificări. De ieri seară. Uite că sunt unii care stau mai mult ca mine pe internet. Las fereastra de facebook deschisă şi deschid un alt tab, feeedly, citesc ziare, bloguri, văd imagini. Aş vrea să mă ridic din faţa computerului, dar de fapt doar îmi spun asta pentru că nu fac nici o mişcare. Mi se face foame aşa că evit imaginile cu mâncare. Mă uit la ceasul din colţul monitorului şi văd că deja stau de vreo patru ore. Am să mă ridic, dar mai întâi o să văd ce am primit pe email, deschid email-ul. Nostalgic, mă gândesc că nu am mai primit demult o scrisoare nigeriană de la o prinţesă ce a fugit cu milioane de dolari pe care ar vrea să le pună în contul meu. Era un oarecare farmec al acestor scrisori, farmec ce acum a dispărut. Acum primesc oferte de dispozitive ultrasonice pentru îndepărtarea câinilor, oferte de ochelari de soare ray-ban, reportaje incredibile despre dispozitive care reduc consumul de combustibil, lenjerii de pat din bumbac… Pun în spam toate aceste mesaje şi apoi golesc spam-ul şi trash-ul (sau computer-gunoi pe românește).

Închid ferestrele de pe monitor una câte una. Poate că ar trebui să închid și fereastra de la birou pentru că stau în curent. Dar pentru asta ar trebui să mă ridic din fața computerului. Mai am un pic și-l închid îmi spun pentru a mai sta pe scaun. În final rămâne pe ecran imaginea cu floarea. O privesc un pic şi-mi spun că mâine voi merge în parc. Voi lua tableta şi voi merge în zona de wireless pentru a vedea dacă pot prinde internet acolo.

*

[youtube http://youtu.be/DQaTRygsZT8]
Reclame

2 gânduri despre „Marțea unui computerholic

  1. Lume narcotică asta a internetului pentru unii, aşa’i? o hiperrealitate narcotică, o realitate alternativă, ferestre ale tentativelor de a-şi transcende singurătatea. Glumesc.

    • Mai degrabă o realitate alternantă, dar nu alterată. 🙂 Pe de altă parte, când realitatea e atât de ciudată nu e normal să cauți o lume normală (chiar și numai pentru a nu-ți pierde reperele)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s