„ea era frumoasă ca umbra unei idei”

IMGA0534Ea trecea încet pe drum. Cu privirea acoperea totul și totul torcea fericit ca o pisică sub privirile ei albastre. Apoi ea zâmbea și totul se desfăcea în flori, pomi, bucăți de cer, suspine de băieți. Iar după trecerea ei, aceste bucăți pluteau un pic prin aer, ca niște frunze de toamnă. Apoi cădeau uscate de dorul ei. Mersul ei îi ieșea de sub tălpi și recompunea în urma ei peisajul. Doar că schimba un pic locul bucăților: florile deveneau cer, pomii înfloreau, iar cerul creștea ca un pom din care cădeau picături de ploaie. Doar suspinele de băieți rămâneau la fel. Și nu puteau să le schimbe nici cerul de flori, nici înflorirea pomilor, nici ploaia. Poate și pentru că aceste suspine se urcau brusc până la cer și tocmai când credeai că vor atinge cerul, se prăbușeau atât de jos încât nu aveai cum să le mai urmărești. Și când credeai că nimic nu o să mai poată salva suspinele, fata întorcea privirea. Și privirea ei răscolea sufletul băieților, așa cum o sapă întoarce pământul, eliberând suspinele.

Degeaba băieții spuneau poezii, degeaba încercau să iasă în calea fetei. Calea ei era din altă lume, din altă dimensiune pe care ei nu o puteau atinge. Și chiar dacă ar fi putut s-o atingă, nu ar fi avut curajul s-o facă. Dimensiunea în care se plimba această fată părea atât de sensibilă și delicată ca puful de pe aripa unui fluture.

Așa că zi de zi fata trecea prin parc, răscolind, aerul, parcul și sufletele acelor băieți. Iar această răscolire va fi atât de puternică și de persistentă încât ea va rămâne pururi în inima băieților. Chiar și atunci când acești băieți vor deveni bărbați și vor cunoaște alte femei. Parfumul acelui mers, parfumul de suspine va fi de neatins pentru băieți, pentru femeile pe care ei le vor cunoaște.

Poate in visele lor, cu un suspin vor reuși să atingă mersul fetei. Iar ea atunci, in vis, se va întoarce și, în sfârșit, le va zâmbi.

*

[youtube http://youtu.be/2t2WS3QB-yo]
Reclame

9 gânduri despre „„ea era frumoasă ca umbra unei idei”

  1. Pingback: Clasament postări 2013 (V) | "DEMDECE"

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s