Primul dans

ringdedans– Dansezi?
Adam o privise pe Maria în ochi. Iar ochii ei miraţi îşi întorceau privirea spre el. Timpul parcă fusese suspendat. Adam se gândise la acest moment de atâtea ori în acea seară, încât atunci când în sfârşit avu curajul s-o invite la dans pe Maria, totul i se părea ireal. Ar fi putut ca ea să-l refuze şi gândul ăsta îl împiedicase aproape toată seara să o invite la dans pe Maria. Tot timpul în această imagine intervenea imaginea Evei. Nu putea s-o compare pe Maria cu Eva. Ele nu aveau nimic în comun. Adică ar fi avut: faptul că Adam le plăcea pe amândouă. Stătuse la masă cu Maria, cu Chiril, cu Matei, încercase toată seara să se gândească la altceva, dar gândurile mergeau spre Maria, odată cu privirea lui spre ochii ei. Ea îi surprinsese privirea de câteva ori şi îi zâmbi. Adam zâmbise şi el. Chiril văzuse şi el acest joc şi-l privea încruntat pe Adam. Adam începuse instinctiv să-şi imagineze diferite scenarii:
1) Adam se ridica de pe scaun se ducea spre Maria, dar Chiril îi spuse ceva la ureche Mariei. Apoi Chiril o lua de mână pe Maria şi ieşeau din restaurant. Adam revenea la locul lui şi Matei îl tachina.
2) Adam se ridica de pe scaun o invita pe Maria la dans, dar ea îl refuza politicoasă spunând că e obosită. Adam atunci se întorcea la locul lui şi Matei şi Chiril îl tachinau.
3) Adam se ridica de pe scaun să o invite pe Maria la dans, dar atunci intră Eva în restaurant. Eva veni la Adam îl sărută pe obraz şi îi spunea: scuză-mă că am întârziat.
4) Adam se ridica de pe scaun să o invite pe Maria la dans, dar până să spună ceva Chiril întrebă: ce o fi cu Eva de întârzie?
În cele din urmă Adam se ridică de pe scaun, se duse hotărât spre Maria şi o întrebă:
– Dansezi?
Şi chiar dacă atunci Chiril întrebă: ce o fi cu Eva de întârzie atât, nimeni nu-l băgă în seamă. Maria îl privi pe Adam în ochi, îi zâmbi şi îi spuse:
– Cu plăcere.
Maria se ridică de pe scaun, prinse mâna pe care i-o întinsese Adam şi merseră spre ringul de dans. Atunci Eva intră căutându-l din priviri pe Adam.
*

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s