După-amiaza lui Olga

– Pa dragă. Ne mai vedem, zise Violeta.
– Da, dragă. Te sun eu, spuse Olga zâmbind.
Olga se mai uită un timp după Violeta. Când aceasta se sui în maşină, Olga îi mai făcu odată cu mâna. Când maşina Violetei fu destul de departe, zâmbetul Olgăi se şterse şi se transformă într-o grimasă. Olga era nervoasă. Era nervoasă pe Violeta, era nervoasă pe mașina Violetei, era nervoasă pe vremea de afară. Cel mai mult, însă era nervoasă pe Chiril. „De ce m-oi fi încurcat cu el? Ce mi-o fi trebuit?”. Olga făcu semn unui taxi, dar acesta nu opri. „Păi da”, continuă ea în gând, „că amărâtul ăla nici măcar o mașină nu mi-a putut lua. Să ajung să mă rog de toți taximetriștii să mă ducă acasă.” Olga ajunse în stația de taxi-uri și se sui în primul taxi. Mereu se așeza pe locurile din spate pentru a fi cât mai departe de șofer. Șoferul se întoarse spre ea. Atunci Olga văzu ca era un băiat drăguț. „Ce ochi frumoși are și …”
– Unde? întrebă șoferul.
Olga îl privi de parcă s-ar fi mirat că un șofer poate vorbi. Apoi ea scutură din cap și spuse adresa.
– Pe unde doriți să vă duc? întrebă șoferul în timp ce porni motorul.
„La cum arăți…”, gândi Olga. „Am înnebunit”, își zise ea. La gândul ăsta ea zâmbi.
– Deci aveți vreun traseu pe care-l doriți? mai întrebă odată șoferul de taxi.
– Un traseu cât mai scurt, zise Olga serioasă.
Șoferul tuși un pic, apoi rămase cu privirea fixată pe mașina din față. Olga îl privi zâmbind, apoi, fără să vrea, ea își aminti de discuția cu Violeta:
– Știi, zisese Violeta, i-am zis lui Pusi, dragă eu accept că trebuie să te întorci la nevastă, dar acceptă și tu că-mi trebuie și mie un locșor al meu care să aibă cel puțin două camere.
„Iar eu îi spun lui Chiril, hai mă să ne mutăm din garsoniera asta undeva mai în centru… Poate că ar trebui să termin cu el. Să-mi găsesc și eu un Pusi sau Pisi care să …”. Dar nu duse gândul ăsta până la capăt. După un timp taxiul se opri în fața blocului. Olga scoase banii din poșetă și-i aruncă pe scaunul din față. Apoi ieși repede din taxi. Mai stătu un pic pe trotuar, privi spre geamul garsonierei și văzu lumina aprinsă. Știa clar ceea ce trebuia să facă. O porni spre intrarea în bloc în timp ce în spatele ei se auzea taxiul care demara în viteză.

[youtube http://youtu.be/wUmkqn2jaQs]
Anunțuri

2 gânduri despre „După-amiaza lui Olga

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s