Demonetizare?

Astăzi, uitându-mă la anumiți parametri ai blogului, am observat un început de scădere a acestora. Așa de parcă odată cu venirea iernii, cu venirea frigului, ar îngheța traficul pe blog. Apoi privirea s-a îndreptat spre fereastră. Iar acolo privirea alunecă spre calendar. Aproape decembrie. Aproape de începutul perioadei de Sărbătoare (6 decembrie – Sf. Nicolae). Magazinele se vor umple de oameni, drumurile de mașini, totul va deveni o alergătură spre îndeplinirea unor ritualuri. Sau, hai mai bine să le spun tradiții. Colindele se vor auzi, cântecele cu tema Crăciunului se vor auzi de peste tot (chiar și reclamele vor căpăta această tentă). Beculețe, globuri, brazi, cadouri.

Și atunci de ce mă simt un pic trist la venirea acestei perioade? Pentru că lucrurile se complică, sărbătorile devin un munte ce trebuie urcat (să mai spun iar de Sisif?), iar pe panta cealaltă a acestui munte nu e nimic, nici măcar regretul că s-au terminat Sărbătorile de Iarnă. Sărbători de Iarnă? Până și denumirea asta arată cât suntem de departe. Poate că sunt trist pentru că sunt asemeni acelora care atunci demult, nu aveau timp de o femeie gravidă care umbla din loc în loc fără să găsească un loc să nască. Poate sunt trist pentru că simt că lucrurile frumoase se întâmplă în locuri simple, iar eu am devenit atât de complicat încât …

… mă întreb de ce se spune demonetizare? Pentru că dacă poți transpune ceva în bani își pierde farmecul. Nu ar fi mai normal să spun: S-a monetizat Crăciunul?

[youtube http://youtu.be/rGI-jBpvndo]
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s