Stiloul

Într-o zi, Adam căutând o carte în bibliotecă, dădu de o revistă a liceului. Deschise revista amintiindu-și de cât de importanți se simțeau atunci când au reușit să realizeze acel prim (și unic) număr. Când pe o pagină Adam găsi una din poeziile lui David, tresări. Adam aproape că uitase de poeziile lui David.

Atunci, pe când era în liceu, David scria poezii pe diferite foi de hârtie,  apoi le arunca. Adam încercase să recupereze foile cu poeziile și reușise chiar să strângă la un moment dat un dosar destul de voluminos cu aceste poezii. Într-o zi, erau acasă la Adam. Deodată lui David îi picară ochii pe acel dosar. Adam uitase dosarul pe masă. David îl luase și se uită distrat prin el.
– Dacă nu ai fi pus numele meu, aș fi putut crede că …, zise David fără să termine fraza.
Adam tăcea. Situația i se părea destul de jenantă ca să mai spună ceva. David răsfoia dosarul zâmbind. La un moment dat privirea lui David rămase privind pe o foaie, deși se părea că se gândește la altceva.
– Sper că nu te deranjează dacă am să iau ăsta cu mine, zise David închizând dosarul. Și chiar dacă te-ar deranja …., mai zise el ridicându-se.
Se îndreptă spre ușă fără să mai zică altceva. Când ajunse în dreptul ușii se opri. David se întoarse spre Adam și-i spuse:
– Poate crezi că sunt supărat pe tine. Nu. Doar că poeziile astea nu trebuie să rămână… Și uite facem un schimb. Eu îți iau dosarul și-ți dau stiloul cu care scriam poeziile.
– David, de ce nu vrei să scrii poeziile pe care totuși le scrii?
David însă nu răspunse. Ieși pe ușă. Ușa se închisese și, odată cu acel gest, se terminase prietenia lor. Se mai întâlniseră pe hol, schimbau 2-3 cuvinte pe fugă đeși nici unul nu se grăbea undeva.

Adam închise revista  și o puse la loc în bibliotecă. Se încruntă un pic incercând să-și aducă aminte unde pusese stiloul. Dar nu reuși să-și amintească.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s