La bazinul de înot

Mai demult într-o seară de noiembrie stăteam în sala de așteptare de lângă Bazinul de înot (acoperit). Noi, părinții stăm dincolo de un geam și privim copiii care înoată în bazin. Antrenori, antrenoare, de pe margine dau sfaturi, copii spun și ei ceva, iar dacă s-ar auzi o muzică de pian am putea spune că suntem la un film mut. Suntem cam 60 din care o treime tătici. Unele grupuri formate din câte doi-trei părinți care discută cu voce tare de meciul de fotbal și doar din când în când se uită și spre bazin. Pe lângă ziduri mămicile se uită mereu spre bazin și vorbesc mai încet între ele.
În centrul sălii de așteptare, apare un copil blond cu o mașină în mână. Aruncă aparent la întâmplare cu mașinuța prin sală creând o ușoară stare de nesiguranță printre ceilalți părinți. Mama lui discută cu o altă femeie și îi spune cu un ton neutru: ai grijă cu mașinuța, dar nu este credibilă și copilul continuă așa că băiețelul continuă să arunce mașinuța prin sală. Când mașina se lovește de un zid băiatul începe să râdă. Abia atunci mama, pe un ton ceva mai aspru spune, mai încet că deranjezi, ceea ce îl face pe băiețel să tacă. O altă femeie face greșeala de a-i zâmbi băiatului și asta e suficient ca băiețelul să vină cu mașinuța la ea, să-i pună mașina pe spate sau pe o mână și apoi să lase mașinuța să cadă. Lucru care îl amuză și de aceea face asta de mai multe ori. Femeia încearcă să-l îndepărteze discret, dar discreția nu e o metodă care să-l convingă pe băiat. În cele din urmă femeia pleacă din sală. Băiețelul vrea s-o urmeze, dar se aude, stai aici, pe un ton ferm așa că băiețelul se oprește în fața ușii.
Tații care așteaptă se pot împărți în mai multe categorii:
1. Tați cu mame – se uită împreună la copilul din apă, comentează împreună ce face copilul, se bucură împreună de bucuria copilului.
2. Tați cu tați – stau în grupuri de câte trei sau maxim patru, discută de meciul de fotbal sau de problemele de la servici.
3. Tați cu alte mame – sala de așteptare devine loc de întâlnire pentru un flirt mic. El discută cu un aer important, ea ascultă părând a fi foarte interesată. Deobicei se depărtează unul de altul când copiii încep să iasă de la vestiar.
4. Tați izolați. Aceștia stau cu căștile în urechi și ascultă muzică, fie citesc o carte, fie se plimbă în fața clădirii cu telefonul la ureche.
După un timp, copiii încep unul câte unul să iasă din bazin și după un timp ei apar în sala de așteptare. Un tată agitat ia grăbit lucrurile copilului, le pune în geantă de parcă le-ar fi furat și îi e teamă să nu fie prins. Se mai uită spre copil și după o examinare sumară spune scurt, acum să mergem, și-l ia de mână aproape târându-l afara pe copil.
Și ca peisajul să fie complet, undeva într-un colț un câine cu nasture în ureche stă tolănit pe jos și pare că doarme. Spun pare pentru că, dacă cineva se apropie mai mult, deschide ochii și-l privește cu un aer de chelner ce nu are chef de clienți.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s