Pescărușul

[youtube http://youtu.be/LBGqGZ9GWzE]

Totul are o logică, totul are un sens. Căci fără sens, fără o logică nu văd de ce s-ar întâmpla toate. Nu pot să cred că lucrurile apar aleator, ca la o loterie în care se amestecă posibilitățile și astfel după A poate veni și E sau M sau altă întâmplare notată cu oricare altă literă.

Degeaba își spunea acestea Adam în acea după-amiază. Degeaba căuta un sens. Pur și simplu sensul dispăruse, se topise în absurdul unei noi zile. Chiar și faptul că zbura deasupra orașului, că sub aripi simțea curenții de aer, că sunetele pe care le scoatea nu se mai uneau în cuvinte. Totul începuse dimineața. Totul era normal și logic. Adam venise în bucătărie, făcu cafeaua și bău un pic din ea. Geamul era deschis și de afară venea un pic de aer rece. Adam puse ceașca de cafea pe masă. Privi pe fereastră. Deodată în cadrul ferestrei apăru un pescăruș. Adam rămase nemișcat pentru a nu-l speria. Pescărușul se uita fix la Adam. Atunci Adam observă că pescărușul avea ochii albaștrii. „Or fi și pescăruși cu ochii verzi?” gândise Adam. Atunci se întâmplă. Adm simți cum îl ia cu frig, ferestra se închise, iar el rămase pe pervaz. Privi prin geam în bucătărie și văzu, cu mirare, că e înăuntru și-și bea cafeaua. „Dar dacă eu sunt înăuntru, atunci aici unde sunt?” gândi. Apoi își întinse aripile și începu să zboare. Mai privi odată spre fereastra apartamentului. Blocul rămăsese jos, atât de jos … „Când eram Adam aveam rău de înălțime”, gândi el, „dar acum totul pare atât de plăcut aici sus.”

Deși era pescăruș, deși zbura deasupra orașului, deși nu avea să mai bea cafeaua dimineața, zborul la înălțime îl făcea să se simtă liber, atât de liber încât lăsă în oraș, gândurile, grijile, fricile. Și, deodată, zburând deasupra orașului își dădu seama că nici măcar nu mai știe cum îl cheamă. Dar acesta fu ultimul lui gând.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s