Formidabil

[youtube http://youtu.be/hfOkfmPABJw]

Aș fi vrut să spun că nu știu de ce-mi place acest cântec. Dar știu.

Pentru că există toți acești oamenii formidabili din jurul meu, care au știut când să facă, ce să facă pentru a fi formidabili, pentru a reuși, pentru a fi minunați. Pentru acești artiști ai compromisului, care au știut să fie ca lumea, care au înțeles direcția în care mergeau lucrurile, care au știut să-și fructifice șansele. Și sunt atât de formidabili astăzi. Lumea îi aplaudă, sunt la modă, iar mie nu-mi rămâne decăt să mă laud că-i știu de când erau mici, necunoscuți. Formidabil a fost momentul în care s-au desprins, în care au început să devină formidabili.

Merg pe o stradă, pe un drum pe care nu mai merge nimeni. Am pornit cu ideea că drumul era bun, știam că era bun, cred că e bun. Dar de ce oare sunt singur pe acest drum? Undeva, departe se aud zgomotele bulevardului pe care merg majoritatea, se aude fanfara, pe cer apar din când în când artificiile.

Ca-ntr-o zi în care, fără să știi de ce, ai plecat mai repede de acasă și ai lăsat telefonul pe masa din sufragerie. Era o după-amiază frumoasă, frunzele cădeau și lumina de toamnă picura încet printre crengile copacilor. Mersul foșnea prin frunze. Iar seara cu o senzație plăcută în suflet revii acasă. Te uiți pe mobil și vezi că șansa te-a sunat de câteva ori. Oftezi pentru că îți dai seama că dacă ai fi fost acolo poate că. Dar ai fost în altă parte. Și oricât ai încerca să refaci acel moment îți dai seama că nu poți repara nimic, că trenul a plecat din gară. Și-ți spui, aproape râzând: nu voi niciodată un tip formidabil!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.