Rima unui refren

[youtube http://youtu.be/dTO5NpFMsew]

Adam mergea încet pe trotuar, iar gândurile îl urmau tăcute. Privi cerul și ghici dincolo de nori soarele așa cum dincolo de mintea lui putea să-și aducă aminte de imagini încețoșate. Între el și acele imagini gândurile ca niște nori, gândurile nori alunecau prin minte. Și deodată soarele ieși din nori, dar nu soarele de pe cer, ci soarele acelor imagini. Zâmbetul Olgăi ca o mângâiere.

– Nu trebuie să te simți vinovat, îi zisese ea. Astea sunt niște amintiri care-ți vor reveni ca un cântec în minte când te vei plimba într-o zi ploioasă. Apoi va rămâne doar refrenul pe care ți-l vei aminti. Și va veni ziua în care nu o să mai știi melodia de la care vine, revine acest refren. Pentru că va fi o altă melodie, o altă femeie, un alt ritm. Doar din când în când o rimă îți va mai aminti de mine, de un gest al meu. 

Adam tuși un pic de parcă ar fi vrut să alunge această imagine. Și imaginea fugi speriată. Adam puse mâinile în buznar, un zâmbet pe buze și privi peste stradă. Acolo, într-o stație de autobuz, era o bancă. Adam se opri și privi banca atent. Imaginea acelei bănci era ca un refren al unei imagini mai vechi. Adam se uită repede în stânga și în dreapta și, pentru că strada era pustie, trecu în fugă. Ajuns în stația de autobuz se așeză pe bancă. Băgă mâinile în buzunar, închise ochii și în minte revenire imaginile acelor zile uitate:

– Crezi că dacă închizi ochii o să vină mai repede autobuzul? spusese Eva.
– Cred că dacă ai să închizi și tu ochii o să dispară stația și o să ne trezim undeva departe unde vom fi doar noi doi.
– Tu chiar crezi asta?! spusese Eva.
– Sper. Doar sper asta, zise Adam privind spre o femeie, care, deși părea că se uită după autobuz, zâmbea și ea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s