„Ar trebui să schimb ceva pe aici”

Deschise ușa și privi pe holul blocului. Acolo părea să fie mai cald, mai cald ca în casă. Adam se oprise în prag ca-ntre două lumi. Apoi privi înapoi în  apartament, deși nu știa ce ar fi putut să vadă. Simțea o strângere în inimă (sau inima i se strângea) și, pentru câteva secunde, se gândi să mai rămână.

Stătuse trei zile în casă, în liniștea casei, în nedorința de a ieși din casă. Și deodată în această dimineață se trezi și își dădu seama că trebuia să iasă din casă. Asta până nu va ajunge să fie înghițit de camere, de bucătărie, de comoditatea berii din frigider, de telecomanda televizorului, de lucrurile care îi stăteau la îndemână și-l lăsau pradă gândurilor. Gândurile care veneau în haită spre el, care mușcă din el ca dintr-o pradă ușoară. Își aminti că într-o zi, altă zi, a simțit că nu a mai rămas nimic din el. Nu mai era nici măcar dorința de a dori să nu se fi întâmplat nimic. Atunci Adam s-a prăbușit în el, s-a așezat în pat, și a dormit un somn greu fără vise, fără coșmaruri. Uneori se mai trezea și privea spre ceas, dar ceasul nu-l privea, cifrele fără sens de pe cadran nu-i spuneau nimic și oricum nu ar fi avut cum să le audă ce spun.
Și, deodată, se trezi, să zicem că era dimineață, deși ar fi putut fi și după amiază, dar în nici un caz noapte. Adam se sculă din pat. Deschise ușa ce dădea spre balcon și spre zgomotele străzii. Făcu patul cu grijă. Udă florile. Apoi se duse la baie și se spălă. Apoi ieși din baie și se îmbrăcă. Apoi merse în bucătărie și mâncă ceva. Când termină de mâncat mai privi prin casă și își spuse „poate că ar trebui să schimb ceva pe aici”. După care Adam se privi în oglindă și-si va spune un da care nu aproba nimic. Apoi a deschis ușa.

Acum Adam se oprise în prag. Mai privi odată apartamentul apoi scoase cheile din buzunar. Ajuns pe holul blocului închise ușa în urma lui. Știa chiar și ce avea să facă în acea zi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.