Sfârșit de martie în București

[youtube http://youtu.be/MkoD7jQWiys]

Mergeam pe stradă ca pe un drum fără început și fără sfârșit. Merg pe stradă, eu și mersul meu, și deodată mai vin și gândurile mele. Deodată gândurile încep să discute cu mersul meu. Eu ascult discuția lor ca și cum aș sta la televizor și mi-ar fi lene să apăs pe butonul telecomenzii, să schimb postul. Și în timp ce ascult, privesc trotuarul, privesc spre stradă, deși știu ce aș putea vedea înainte de a privi.
Semaforul se face roșu pentru mine (sau și pentru ceilalți care mai așteaptă) și e verde pentru mașini. Se aude un claxon, faruri, mașina din față nu a plecat destul de repede, apoi șoferul din a treia mașină începe să claxoneze, prima mașină a plecat, apoi a doua, a treia și se face roșu pentru ei. Cel din a patra mașină se încruntă și spune ceva mărunt din buze. Mă uit la el și mă simt un pic vinovat și de aceea trec pe trecerea de pietoni fără să mă uit la șoferul încruntat.
Ajuns pe celălalt trotuar văd cum ies dintr-o curte un bărbat și o femeie. Ea începe să strige deodată după el:
– Nu-ți pasă, nu vrei să faci nimic, te faci că nu mă auzi, dar mă auzi, drac de om, mă aud toți, dar-ar boala în tine, nu mă auzi, mă aud toți, tu nu mă auzi, mă, zice ea spre mine.
O privesc mirat.
– Vezi mă și ăsta mă aude, zice ea arătând spre mine, numai tu nu vrei să mă auzi, cu familia ta care nu te-a aruncat într-un canal când erai mic.
Bărbatul își aprinde o țigare și privește concentrat blocul din față. Eu mă îndepărtez grăbit. Ajung în stația de tramvai și mă sui repede în tramvai, în urma mea ușile se închid. Când tramvaiul pornește, mă așez pe un scaun. După câteva stații mă ridic de pe scaun și cobor din tramvai. Rămân pe refugiu și, în timp ce tramvaiul se îndepărtează, mă simt ca un marinar abandonat pe o insulă în mijlocul străzii pline de mașini.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.