„Man I’m gone get out of this town”

[youtube http://youtu.be/SrZw8RToN2Y]

Când eram în liceu, așteptam vacanța, când venea acel moment în care mă suiam într-un tren și plecam prin țară. Cât mai departe de București, cât mai departe de oraș. Aveam un rucsac galben cu multe buzunare, probabil pentru a putea căuta mai mult ceea aveam nevoie. Deobicei luam trenul seara sau chiar noaptea, astfel încât să ajung dimineața ca să am impresia că orașul din care am plecat a fost un vis urât. Ajungeam într-un sat mic cu oameni drăguți care mă întrebau:
– Ce mai e nou prin București?
– Nimic nou, le spuneam, nu sunt lucruri așa de frumoase ca aici.
Și ei zâmbeau. Apoi vorbeam despre politică, despre fotbal, despre cum am putea schimba ceva. După un timp, când vara se apropia de sfârșit, începeam să simt că satul era prea liniștit, oamenii prea drăguți și începea să-mi fie dor de București. Și, într-o zi îmi luam rucsacul meu galben, le spuneam la revedere. Ba chiar îi mințeam spunându-le „o să-mi fie dor de voi”. Oamenii aceia drăguți (prea drăguți) veneau cu mine până la gară, și când trenul venea în gară ne mai îmbrățișam odată și apoi mă suiam în tren. Le făceam cu mâna, ei răspundeau la salut, apoi o porneau ușor spre casă. Eu în compartimentul trenului plecat dimineața, așteptam noapte pentru a reveni la București. Când ajungeam în Gara de Nord, coboram ultimul din vagon și o porneam ușor pe peronul pustiu. Ajuns în stradă, simțeam acel aer bine poluat al orașului. Îmi aranjam rucsacul mai bine pe spate și o porneam pe jos spre apartament. Mergeam de parcă aș vrut să-mi redescopăr orașul. După câțiva pași începeam chiar să zâmbesc.

Reclame

2 gânduri despre „„Man I’m gone get out of this town”

  1. Asa se intampla, ne plictisim sau ne sufocam in orasul nostru, vrem o pauza, si fugim in alte parti pentru ca mai apoi sa ne fie dor de orasul nostru si sa ne intoarcem si tot asa…

    Stiu si eu cum e…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.