Noaptea în oraș

Pentru că în acea seară Adam nu avea chef să mai stea în casă, ieși pe stradă. Aerul rece gonise până și ideea de vară. Tot e bine că nu plouă, se gândi Adam. Mergea pe trotuar noaptea prin oraș. Privea mașinile trecând în viteză pe bulevard, oare unde mergeau oamenii ăștia la ora asta? Pe trotuar trecători cu capul plecat, preocupați, încruntați. Erau din ce în ce mai rari. Adam îi privi cu atenție: păreau a avea un drum clar în fața lor, o țintă precisă. Păreau ca trebuie să facă ceva. El nu trebuia să facă nimic. Pentru că nimicul era făcut, îl simțea în suflet în seara asta. Și știa că asta e o altă denumire pentru neîmplinire.
– Nu vă supărați, auzi deodată Adam o voce lângă el. Ajutați-mă vă rog!
Adam se întoarse și privi fata ce stătea in spatele lui: avea probabil vreo 16-17 ani, se uita rugător la el.
– Ajutați-mă vă rog! Mă urmărește de vreo zece minute.
– Cine? întrebă Adam.
Deodată auzi pași în spatele lui. Cineva îl bătu pe umăr:
– Băi, ia ascultă! Poate ai treabă în altă parte!
Adam se întoarse, bărbatul era cam solid, cum am ajuns să mă bag într-o chestie ca asta, își spuse. Bărbatul îl înjură și apoi spuse aproape râzând:
– Ce mă, nu mai ai glas?
Adam văzu undeva în spatele bărbatului cum fata fugea. Bărbatul se uita fix în ochii lui. Amenințarea plutea în aer. Adam simțea frica urcându-i până în gât. Când frica ieși, palma dreaptă a lui Adam se strânse în pumn și pumnul porni spre fața bărbatului. Bărbatul se feri, dar această mișcare fu suficientă ca Adam să aibă timp s-o ia la fugă. Auzea bărbatul fugind în urma lui, lumea se ferea din calea lor. Deodată Adam simți că frica îl luase în brațe și fugea cu el pe trotuar. La un moment dat frica îl ridică mai mult și până să-și dea seama Adam ce se întâmplă se trezi in mijlocul străzii printre mașini. Auzi câteva claxoane, ceva mai mult înjurături. Atunci Adam închise ochii până ajunse pe celălalt trotuar. Deschizând ochii Adam văzu bărbatul rămas pe celălalt trotuar. Striga ceva și deși nu se auzea din cauza mașinilor ce treceau pe bulevard, Adam își putea ușor închipui ce spunea bărbatul. După un timp,în dreptul bărbatului se opri o mașină. Acesta se sui în mașină, trânti portiera și mașina porni în viteză pe bulevard.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s