Trei


Adam stătea cu caietul pe genunchi și scria. Acolo, în holul hotelului, ignorând pe cei ce treceau pe lângă fotoliul pe care stătea, Adam scria în caiet cu un creion. Lucrul acesta i se părea ciudat, era o senzație pe care nu o mai trăise demult. Spre diferență de word un editor de texte, aici cuvintele se scriau mai greu, literele difereau între ele. Un a scris la începutul textului arăta altfel decât un a scris două rânduri mai jos. Această neuniformitate a cuvintelor îl făcea să simtă îi dădea senzația că textul devine mai personal, că îi aparținea chiar și după ce ar fi terminat de scris. Desigur ar fi putut folosi o gumă ca un backspace sau ca un delete, dar vroia să se desprindă de taste sau de orice ar fi semănat cu ele. De altfel chiar și ștersăturile, cuvintele tăiate îi dădeau senzația că textul trăiește, că acest text a avut un trecut, iar prezentul s-a născut din corectarea trecutului sau altfel spus prezentul devenea un upgrade al trecutului.
Adam privi ultima propoziție (care de fapt era o frază), apoi tăie cuvântul upgrade și scrise în locul lui înnoire.
Ajuns la sfârșitul paginii, înainte de a întoarce foaia să scrie pe următoarea pagină, simți că mai trebuie să facă ceva. Adam se încruntă un pic, apoi zâmbi pentru că-și dădu seama că, din reflex, începând să scrie pe o nouă foaie ca pe într-un nou fișier, căuta tastele CTRL-S. Dar salvarea textului pe foaie se petrecea cu fiecare literă lăsată scrisă pe foaie.
Adam privi nemulțumit vârful creionului. Scoase ascuțitoarea, ascuți creionul. Apoi continuă să scrie. Cu coada ochiului văzu un copil privindu-l. Copilul avea o linguriță în gură și-l privea concentrat pe Adam. Adam îi zâmbi. Copilul îl privi câteva secunde cu atenție pe Adam, apoi o luă la fugă. Adam privi un pic după copil, după care reveni cu privirea la caiet și începu din nou să scrie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.