Sfârșit de iulie


Încă o lună din acest an. Au trecut șapte și mai sunt cinci. Și după Revelion vor mai fi (încă) douăsprezece. Ne punem borne pe drum și ne fixăm (pe) aceste borne ca și cum după ele nu ar mai fi nimic. Și de fapt nimicul e singurul care în mod sigur nu va fi după. Pentru că după e mereu ceva. Înainte de acea bornă a fost un alt-ceva și apoi va fi un ceva. Aștept aceste borne așa cum în liceu așteptam petrecerile, fără să înțeleg că însăși cuvântul arăta efemeritatea unei pe-treceri. Nu am să fiu atât de pesimist încât să spun că viața e un șir de așteptări ratate și asta nu pentru că aș fi optimist, ci pentru că așteptarea nu poate fi ratată, de multe ori așteptarea e cel mai reușit lucru, ratarea putând veni doar din rezultatul așteptării.

Scriind cele de mai sus ajung de fapt la tristețea acestei ultime zile de iulie: mă așteptasem să se întâmple anumite lucruri, dar acestea nu s-au întâmplat și, chiar mai mult, chiar și cei cu care credeam că voi fi la finalul așteptării au dispărut. Așa cum personajele care umpluseră primul act au dispărut, iar personajul principal rămâne singur pe scenă cu teama că spectacolul s-a terminat, că spectatorii au plecat tocmai în momentul în care ar fi putut urma cea mai bună parte a piesei. Dar acest personaj principal nu se îndură să plece atâta timp cât o lumină a rămas pe scenă.

Și dacă se va stinge și această ultimă lumină? Gândindu-se la această întrebare personajul zâmbește. Atunci voi repeta întrebarea. Personajul se va uita la mine amuzat. Iar după un timp va răspunde: pe întuneric e mai ușor să pleci, pentru că nu te vede nimeni. Iar eu nu mă pot abține să întreb personajul: De ce nu vrei să te vadă Nimeni?

Reclame

2 gânduri despre „Sfârșit de iulie

    • Oare nu cumva net-ul nu a ajuns o prelungire a visului. Și la fel cum într-un vis suntem, uneori, ceea ce nu putem fi în timpul zilei (cuvântul realitate mi se pare destul de relativ), la fel și pe net devenim cei ce am dori să fim. Dar oare atunci când știm numele cuiva, știm oare ceva despre el? Oare nu aflăm mai multe despre cineva atunci când vedem ce viseaza?
      p.s. multumesc pentru comentariu si pentru like-uri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.