Scrisoarea

Eva găsise plicul în cutia poștală. Nu părea să fie o factură și asta i-a atras atenția. „Cine o mai trimite azi plicuri în loc de email-uri, sau in loc cățeluși și pisicuțe pe facebook?”, gândi ea privind zâmbind plicul. Apoi luă plicul și-l puse în geantă. Ajunsă la birou, atuncase geanta pe un scaun se așeză la computer și, după câteva tastări și clic-uri, deschise email-ul. Privi câteva clipe mesajele primite și văzu că nu e nimic urgent. Se lăsă pe spate până simți atingerea moale a fotoliului. Sau ca brațul unui bărbat … Rămase puțin pe gânduri. Își aminti de fostul ei soț. Apoi scutură din cap de parcă ar fi vrut să scape de această imagine. Atunci își aduse aminte de plic. Luă geanta, o deschise și începu să caute prin ea. „Dezordine a e ceea ce găsești mereu în geanta unei femei”. Eva se opri un pic încercând să-și amintească unde auzise asta. Adam. Eva se ăncruntă un pic. Nu se mai gândise la el demult. Dar nici acum nu se gândi prea mult la el. Nervoasă răsturnă geanta lăsând să curgă pe birou tot ce era în ea. Privi câte clipe biroul plin de lucrurile din geantă, apoi privi în geantă. Plicul era într-un buzunar interior. Scoase plicul, lăsă geanta să cadă pe masă. Luă de pe masă un coupe-papier și-l deschise:

„Draga noastră colegă,

așa cum probabil ai uitat, anul acesta se împlinesc 30 de ani de când am terminat liceul. Dar pentru că lucrurile vechi sunt bune și lucrurile bune deobicei sunt cele vechi, te invităm al (re)întâlnirea elevilor care acum 30 de ani constituiau ceea ce s-a numit clasa a 12-a.”

Eva lăsă plicul pe birou. Zâmbi. Recunoștea stilul lui Adam. „Acum ar fi culmea să-l văd intrând pe ușă”. Ea luă geanta și începu să pună lucrurile de pe birou. Ultimul rămase mobilul. Eva se așeză pe fotoliu privind ecranul. După câteva clipe mobilul începu să sune. Era Adam.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.