Fragment 3

Prof PomohaciTextul de mai jos l-am găsit pe un cd mai vechi. Dacă e să mă uit la data când a fost creat fișierul, atunci aș putea spune că textul e din aprilie 2005. Eram înaintea unei schimbări și, deși nu știam că va veni această schimbare, simțeam că în curând lucrurile nu vor mai fi la fel. Dacă aș fi avut blog pe atunci poate aș fi scris mai mult:

„În acea după-amiază după mult timp a simţit nevoia să deschidă acel caiet, acel caiet pe care-l regăsise demult şi nu ştia că avea să mai scrie acolo. Chiar îşi amintea că privise cu nostalgie paginile scrise, cu acea invidie că nu ar putea niciodată să mai scrie ca atunci când singura problemă o constituia faptul că ar putea să pice în anumite clişee. Acum desigur ar fi dorit, chiar şi cu riscul de a scrie mereu şi mereu în acelaşi mod, să scrie, doar să scrie cuvinte după cuvinte, să lase să iasă din el tot ce acumulase în aceşti ani în care nu mai putuse să scrie. Şi, dintr-o dată, în acea noapte când toţi ai casei dormeau, simţise din nou nevoia să deschidă computerul, să deschidă editorul de texte, să lase cuvintele să curgă, să scrie să spună tot. Deja simţea că nu-i mai pasă, că nu mai avea importanţă că s-ar putea pierde tot sau că nimănui nu i-ar plăcea ce scrie acolo. Acumulase atât de mult încât acum nici măcar autocontrolul de care era cu câteva ore mai înainte atât de mândru nu-l mai putea opri. Deci nici măcar acest autocontrol nu mai putea să ţină în frâu dorinţa de a scrie. Deşi nu era adevărat, simţea că nu mai are ce pierde, că a trecut dincolo de o limită, dincolo de graniţe la care altădată nici măcar nu s-ar fi putut gândi.

Simţea că trăieşte într-o lume murdară, urâtă, plină de defecte şi de probleme, care-l întrista pentru că totuşi ţinea la ea.”

p.s. fotografia e din 2005.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.