Yahoo Swift și yahoo mail

Am terminat de (re)citit Călătoriile lui Gulliver. Există cărți ce le recitesc la anumite intervale de timp, pentru că și percepția mea asupra celor citite se schimbă. Și continui să le recitesc până nu mai îmi aduc nimic nou.

Aș putea spune despre „Călătoriile lui Gulliver” că sunt o satiră la adresa societății …. Dar ar fi prea simplu. Și nici nu ar fi corect. Citeam pasaje din carte și mi se păreau atât de actuale, încât pot spune că această carte reprezintă o oglindă a societății de azi (un exemplu puteți vedea aici).

Dar nu (numai) despre asta vreau să vorbesc în această postare. Ci despre un cuvânt care a intrat atât de bine în vocabularul nostru, încât orice cunoaște definiția… Oare? Desigur, când spun yahoo, toată lumea se va gândi la „un motor de căutare utilizat pe scară largă pentru web care găsește informații, știri, imagini, produse, finanțe” (cf. 1). Căutând pe web să văd de unde vine acest cuvânt a găsit că ar fi o exclamație folosită atunci când ești foarte bucuros. Am mai găsit că a fost înregistrată în engleză în anii ’70. Desigur, de aici provine numele „motorului de căutare”. Dar tot în Oxford Dictionary găsesc și definiția ce provine din cartea lui Swift: o persoană grosolană, zgomotoasă sau violentă. Origine: mijlocul secolului 18: de la numele unei rase imaginare de creaturi brutale din Călătoriile lui Gulliver scrise Swift („noun. informal a rude, noisy, or violent person. Origin: mid 18th century: from the name of an imaginary race of brutish creatures in Swift’s Gulliver’s Travels (1726)”).

pentru a citi toată postarea dați un clic aici

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s