Evadarea povestitorului

Ai ceva. Lucrezi cu acel ceva. Și după un timp te plictisești de ceva. Așa că faci altceva. Vopsești cerul în verde, frunzele în roșu și iarba o faci albastră. Dar nu e suficient. Fierbi cerul verde și-l bei apoi te bronzezi la roșul frunzelor. Cu iarba nu ai ce să faci pentru că e prost-crescută. Adică sună cam nepoliticos – iarbă. Mai frumos ar fi fost iardomnule sau iarprietene. Un iarprieten chiar dacă este albastru ai putea să-l colorezi in alb, deși știi că albul nu e culoare. Bei și roșul frunzelor, deși știi că orice exces dăunează grav sănătății (mai ales când e vorba de băutură). Desfaci cuvintele, te lași dus de litere până ajungi să nu mai bei nici o culoare. O altă posibilitate ar fi fost să vopsești totul în negru, pentru că negrul (ca și albul) nu e culoare. Extremiștii nu sunt colorați. Culorile nu sunt extremiste. (Deși se spune ca albul conține toate culorile).

Adam intră în această schiță și se ia cu mâinile de cap. Mare greșeală, îi spun. Te-ai luat tu pe tine cu mâinile tale de capul tău. Și semeni cu Baronul Munchausen care s-a scos din apă trâgându-se de păr.
– Ce e mizeria asta? strigă el aproape speriat.
Iau strigătul lui și aș vrea să îi dau o culoare nouă.
– Oprește-te, spune el rugător. Nimeni nu va citi asta.
Atunci e perfect, îi spun eu. Oricum Nimeni ăsta mă enervează mereu. Și la urma-urmei nu mai pot eu că Nimeni nu citește! Poate Nimeni nici nu știe să citească.

pentru a citi toată postarea dați un clic aici

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s