De ce?

Întrebarea pe care o aude cel ce a scris o carte este: De ce scrieţi? Mi se pare o întrebare drăguţă. Această întrebare e ca o femeie frumoasă care te priveşte şi te întreabă: ce mai faci? şi înghiţi în sec intimidat şi parcă nu mai vin cuvintele. Deci să revenim la întrebare: De ce scrieţi? Această întrebare care presupune o distanţă, nu suntem intimi, îți sugerează cel care întreabă, dumneavoastră domnule scriitor, eu un simplu cititor, și intre noi o întrebare ca un zâmbet subţire.
Ai putea spune, scriu pentru că… şi aici cuvintele se opresc iar. Daca spui un ceva poți ajunge să pari lăudăros, să spui altceva ai putea ajunge să pari neserios sau să nu ajungi la nivelul aşteptărilor.
Un răspuns bun ar putea fi tot printr-o întrebare: De ce întrebaţi? Asta ar face pe unii să râdă şi ar îndepărta pericolul pentru un timp. Dar după un timp întrebarea va reveni şi atunci nu vei putea folosi aceeaşi portiţă de scăpare. Pentru că o portiţă bună de scăpare e atunci când nu o vede nimeni şi, când este observată, tu deja ai ieşit pe ea.
De ce scrieţi? revine ca un ţânţar enervant. Aprinzi lumina şi-l cauţi prin cameră. Și, normal nu găsești  țânțarul așa cum nu găsești un răspuns bun.

pentru a citi toată postarea dați un clic aici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.